MTS Angststoornissen

Omschrijving
In elke dierenartsenpraktijk komen er met enige regelmaat vragen over gedragsproblemen bij hond en kat. Gedragsproblemen worden vaak veroorzaakt door angst of stresssituaties. Tijdens deze nascholingsdag wordt uitegebreid ingegaan op angst bij de hond en de kat.

Inhoud
De dag wordt gestart met een inleiding op angststoornissen bij hond en kat: wat is nu precies een angststoornis, hoe vaak komt het voor en wat is de neurobiologische achtergrond. Vervolgens wordt ingegaan op de diagnostiek. Van signalement, anamnese, lichamelijk onderzoek tot aanvullende diagnostiek: hoe pak je het aan in de praktijk?

Ook de behandeling en management van de angststoornis wordt tijdens deze dag uitgebreid besproken o.a. technieken om het gedrag te beinvloeden, medicatie, overige behandelmethoden maar ook preventie van problemen komt aan bod.

Challenging Cases: tijdens deze dag gaat u ook actief aan de slag met het uitwerken van casussen. Het is ook mogelijk om vooraf een eigen casus in te brengen. Alle casussen worden kort nabesproken.

Aanvullende informatie
Tijdens deze cursus wordt er gebruik gemaakt van het stemsyteem Turning Point. Op deze wijze kunt u op interactieve wijze participeren. De volgende onderwerpen zullen tijdens de cursusdag zeker aan bod komen: Gegeneraliseerde angststoornis, geluiden fobie (o.a. vuurwerk en onweer), verlatingsangst en angst voor bepaalde mensen (bv. dierenartsen), plekken (bv. in de auto rijden, de spreekkamer van de dierenarts) en dingen.  De volgende onderwerpen komen niet aan bod op deze dag: agressie, dementie, dwangmatig gedrag en onzindelijkheid.

201306281646280.logo mts hond kat okergeel 100px.png
Datum: Vrijdag 11 oktober 2013
Locatie: De Kooi (regio Amersfoort) Routebeschrijving naar De Kooi (regio Amersfoort)
Sprekers:
  • Valerie Jonckheer-Sheehy
Tijden: 10:30 - 16:45 uur
Prijs: euro 175,-
Deelnemers: Minimaal 20, maximaal 35 deelnemers
Accreditatie: KD nascholingspunten worden aangevraagd

CheckStat | leveringsvoorwaarden | privacyverklaring