Dental Day

Inhoud
Het aanbod van gezelschapsdieren met gebitsproblemen en veterinaire tandheelkundige ingrepen hebben afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt in de dierenartsenpraktijk. Daarmee neemt ook de vraag naar kwalitatieve nascholing toe. De 4e editie van Dental Day gaat in op actuele en praktische topics rondom tandheelkundige zorg bij hond en kat.

Het ochtendprogramma start met plenaire lezingen. Peter Southerden (UK) gaat tijdens een interactieve lezing in op verwijzen of behandelen? De tweede, uit Groot-Brittannië afkomstige spreker Matthew Oxford gaat in op het gebruik van dentale röntgen in de praktijk, wanneer en hoe zet je dit in? Peter Southerden sluit de ochtendsessie af met de mogelijkheden bij gebitstrauma. 

's Middags kunnen deelnemers naar eigen interesse keuzes maken uit lezingen en en sessies met interactieve casuïstieken over tandheelkundige problemen. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. extracties bij de kat, complicaties bij extracties, interpretatie van dentale röntgenfoto's, mondholtetumoren bij kat en hond en gebitsproblemen bij konijnen. Het volledige programma kunt u inzien via onderstaande button.

Uniek dit jaar is de Mini-Workshop Slijpen Instrumentarium. Na vele verzoeken tijdens praktische MTS-bijeenkomsten die Proveto organiseert wordt tijdens Dental Day invulling gegeven aan een mini-workshop. Op verschillende momenten tijdens de dag wordt er in een kleine groep een workshop gegeven waarbij u leert hoe u op juiste wijze uw instrumentarium onderhoudt en slijpt. Uiteraard gaat u zelf ook actief aan de slag met slijpen van handinstrumenten. Deze mini-workshop loopt parallel aan het programma en is toegankelijk voor dierenartsen en assistenten. Deelname is optioneel, bij belangstelling kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

201703132241160.logo dental day 200px.jpg
Datum: Vrijdag 6 oktober 2017
Locatie: Hotel Apeldoorn - de Cantharel Routebeschrijving naar Hotel Apeldoorn - de Cantharel
Sprekers:
  • Matthew Oxford (UK)
  • Peter Southerden (UK)
  • Frans Knaake
  • Frank Verstappen
Tijden: 9:50 - 17:10 uur
Prijs: vanaf € 195,- (excl. 21% btw)
Deelnemers: max. 100 deelnameplaatsen
Accreditatie: 5 nascholingspunten


Dental Day Assistentendag

Voor assistent en paraveterinair is er een speciaal programma dat parallel wordt georganiseerd aan Dental Day. Kijk hiervoor in het linker menu op Paraveterinair of klik hier.CheckStat | leveringsvoorwaarden | privacyverklaring