Feline Focus

Inhoud
Op zaterdag 23 september staat kattengeneeskunde centraal tijdens de 10e editie van Feline Focus in Koninklijke Burgers' Zoo te Arnhem. Het programma 'Feline Medicine Dilemmas' bestaat uit twee keuzesessies waarmee deelnemers naar eigen interesse deze uitgebreide nascholingsdag in kunnen vullen. In de lezingen komen veel casusssen aan bod en gaan de sprekers uitgebreid in op actuele informatie en praktische aandachtspunten voor de praktijk.

Tijdens de presentaties komt een breed scala aan onderwerpen aan de orde. Alan Radford bespreekt infectieuze aandoeningen en gaat in op FIP, FIV en FelV. Maar ook infectieuze diarree en niesziekte bij de kat. Stijn Niessen van de Royal Veterinary College bespreekt diabetes mellitus en de behandeling van hyperthyreoidie bij de kat. Yaiza Forcada gaat in op IBD, pancreatitis en de "gele kat". Martha Cannon bespreekt urinewegproblemen zoals Feline Idiopathic Cystitis en the "Blocked cat". Zij gaat ook in op de diagnostiek en behandeling van acute en chronische nierproblemen, iets wat een veelvuldig voorkomende probleem blijft bij de oudere kat. Huidproblemen bij de kat waaronder allergie wordt besproken door Annette van der Lee.

Er bestaat de mogelijkheid om de sessies die u mist achteraf via e-learning alsnog te bekijken. Heeft u hiervoor belangstelling dan kunt u dit aangeven bij uw inschrijving door de Feline Focus VIP optie te kiezen. Met deze sessies zijn ook extra nascholingspunten te behalen en heeft u achteraf inzage in de full colour proceedings.

Het complete programma treft u via onderstaande link aan

201703141314050.logo feline focus 200px DEF.png
Datum: Zaterdag 23 september 2017
Locatie: Burgers' Zoo | Arnhem Routebeschrijving naar Burgers' Zoo | Arnhem
Sprekers:
  • Martha Cannon (UK)
  • Yaiza Forcada (UK)
  • Annette van der Lee
  • Stijn Niessen (UK)
  • Alan Radford (UK)
Tijden: 9:25 - 17:10 uur
Prijs: vanaf € 195,- (excl. 21% btw)
Deelnemers: 120 deelnameplaatsen
Accreditatie: ID nummer: 238014 - 5,5 punten


Feline Focus viert Feest!
Dit jaar is het de 10e editie van Feline Focus. Om dit te vieren bieden wij elke dierenarts die afgelopen 10 jaar heeft deelgenomen aan één of meerdere edities van dit jaarlijkse symposium én zich voor deze 10e editie zich inschrijft,  de gelegenheid om een assistent in te schrijven met 50% korting. Deze korting wordt automatisch verrekend op uw factuur. Het programma voor assistenten en paraveterinairen gaat dit jaar in op de zorg voor de geriatrische kattenpatiënt met een aansprekend programma. Meer informatie over de Feline Focus Assistentendag vindt u via het Menu - Paraveterinair.CheckStat | leveringsvoorwaarden